A major renovation and expansion connects previously isolated features of this home in a prestigious neighborhood of Atherton, realizing its untapped potential.

The entrance to this expansive home opens onto a two-story, bamboo-forested courtyard, an extraordinary feature that was disconnected from the surrounding rooms. The renovation extends the second floor master suite to embrace this courtyard, with views across it linking the several elements of the suite.

The new glass enclosure of the courtyard represents a broader attitude toward the relation between interior and exterior space, seizing the distinct energies of an exceptional site. Its precise detailing responds to the client’s desire for lightness, transparency, and purity in the use of materials. A comprehensive plan for bringing the rest of the house up to current needs and desires follows the same principles.